tiistai 6. elokuuta 2013

ABBA The Museum


Katso myös syyskuussa 2015 tehty juttu ABBA museon silikoninukeista
...

Tukholmaan avattiin toukokuussa 2013 ABBA museo. Museo sijaitsee huvipuisto Gröna Lundin vieressä Melody hotellin yhteydessä. Katutasossa on suuri kauppa jossa myynnissä mielettömästi erilaista ABBA (ja muihinkin artisteihin liittyvää)  kamaa. Itse museo on maanpinnan alapuolella.

Museokierrokselle kannattaa vuokrata mukaan audioguide-laite , saatavana ruotsiksi ja englanniksi. ABBAn jäsenet ovat ovat puhuneet nauhalle näkemyksiään ja muistojaan aina ABBA edeltävältä ajalta yhtyeen lopettamiseen saakka.

ABBA The Museumin suositummiksi kohteiksi ovat osoittautuneet näyttely sadoista, ympäri maailmaa kerättyjen single- ja LP-levyjen kansikuvista, näytillä oleva valikoima yhtyeen saamista kulta- ja platinalevyistä (mukana myös Suomesta saatuja) sekä esiintymisasut. Ja tietenkin mahdollisuus esiintyä virtuaalisen ABBAn kanssa joko Mamma Mia tai Dancing Queen laulujen tahdissa. Esiintyminen nauhoitetaan ja sen voi ladata myöhemmin itselleen internetistä.

ABBA The Museum  on todella hyvä ja siellä kannattaa käydä. Sopiva sekoitus nostalgiaa ja nykyteknologiaa. Museo avoinna tällä hetkellä joka päivä klo 10-20, talvisesonkina ilmeisesti klo 12-20. Aikuisten liput maksavat 195 kruunua ja lasten (6-15 v.) 145 kruunua. Lippuja voi ostaa ennakkoon Ruotsin rautateiden SJ:n kautta englanniksi ja ruotsiksi Lipuissa käytössä n. time slot, eli museoon pääsee sisälle lipussa mainittuna ajanjaksona. Eli esim. klo 10-10:14.

Huom: museossa ei voi maksaa käteisellä, vain kortilla! Jos sinulla ei ole luottokorttia Melody kahvilasta voi hankkia kortin johon voi ladata rahaa, tällä kortilla voi maksaa ostoksia museon kaupassa, mutta ei ostaa lippua museoon.

ABBA museon sivut ruotsiksi, englanniksi, facebook sivu.

Lopuksi muutamia kuvia jotka otin kun Björn Ulvaeus kävi huhtikuussa 2013 Helsingissä mainostamassa ABBA museota ja Tukholmasta museon avajaisviikolta. 


Björn Ulvaeus / Finlandia-talo / huhtikuu 2013




ABBA The Museumin avajaisviikko toukokuussa 2013
museossa vieraileva voi esiintyä virtuaalisten abbojen kanssa

Björn Ulvaeus museon vihkimistilaisuudessa

Waterloo asut

kulta- ja platinalevyjä eri maista

Anni-Frid "Frida" Lyngstad museon vihkiäistilaisuudessa
 

single- ja LP-levyjen kansia eri maista
 

asuja vuoden 1977/1978-kiertueelta

Benny Andersson museon vihkiäistilaisuudessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti